Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

Hp compaq nc8430 şarj sorunu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Hp compaq nc8430 şarj sorunu

Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #1

selamlar üstadlar öncelikle gerçekten teşekkür ederim mukemmel paylaşımlarınız var..
elimde iki yıl önce ikinci el aldığım bir hp compaq nc8430 laptop var. uzun süre sonra orijinal sarj cihazının uç kısmında problem oluştu. tamir için götürdüğüm yerde şarj cihazının uç kısmını komple değiştirdiler ardından yeniden bozuldu.. sorunun yine uçta olduğunu düşündüm ve lehimlemeye kalkıştım. yaptım fakat bir süre sonra aniden bilgisayar hiçbirşekilde şarj olmamaya başladı. yeni bir şarj adaptörü aldım yine olmadı. power düğmesine bastığımda bataryanın boş olduğunu gösteren turuncu led yanıp sönüyor.. adaptör takılıyken de yapıyor bunu takılı değilken de... anakartın üstünü kontrol kalemle kontrol ettiğimde elektrik olduğunu görüyorum... tamir için götürdüğm yer anakartın yandığını söyledi. doğruluk payını öğrenmek istedim yada bir çözüm olabilirse mutlu olurum gerçekten. yeni bir anakartın fiyatınıda öğrenmek isterim.. çok teşekkür ederim şimdiden gerçekten çok sağolun...
konu başlığını forumda iki yere yazdım lütfen mazur görün uygun olmayan yerden silinmesini rica ediyorum
  • agon
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 2
  • Uzmanlık: 0

Cvp:Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #2

merhaba öncelikle aramıza hoşgeldiniz...

sorununuza gelince;

anakartın üzerinde elektrik varsa bataryadan alıyor olabilir. Yani bataryadan azda olsa elektriği alıyor ve şarjım yok ledini yakabiliyor olabilir. bu testi bir de bataryayı söküp cihaz şarj aletine takılıyken deneyebilirsiniz. Eğer batarya sökülü şarj aleti takılı iken anakarta elektrik gelmiyorsa powerjack te bir problem olabilir.

Anlattıklarınız üzerine zaten ilk olarak powerjack te bir problem olma olasılığı yüksek. yanlış bir lehimleme üzerine powerjack ta bir problem oluşmuş olabilir.
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56

Cvp:Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #3

lehim yaparken kabloları ters baglamış olabilirsiniz. bu durumda anakartın bozulmasına neden olmuş olabilir.

iyi akşamlar
  • faruk
  • Administrator
  • Gönderiler: 132
  • Uzmanlık: 9
Eğer imkanınız varsa laptoplarla ilgili sorunlarınızda video çekimi yapın ve açacağınız başlıklarda yayınlayın. Böylece sorunun daha iyi anlaşılacağına ve daha mantıklı yorumlar yapılacağına emin olabilirsiniz..

Örnek: www.laptopuzmani.com/forum/12-hp-compaq-...io-c500-power-isklar

Cvp:Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #4

tekrar teşekkür ediyorum size bilgilendirdiğiniz için acaba powerjack i değiştirirsem sorun ortadan kalkar mı yoksa sorun board a yansımışmıdır?
  • agon
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 2
  • Uzmanlık: 0

Cvp:Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #5

Merhaba bunun tek yolu tabi ki denemeniz.

www.laptopuzmani.com/laptop-sokme-rehber...c-power-jack-onarimi

yukarıdaki makalede nasıl yapacağınızı anlatıyor. Fakat teknik bilgi gerektirir. Bence bu konulara hakim başka bir uzmana göstermeniz daha yararlı olabilir. Belkide anakart üzerinde sadece bir sigorta veya bir devre yanmışta olabilir...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
Son Düzenleme: 1 yıl, 2 ay önce Düzenleyen tRx.

Cvp:Hp compaq nc8430 şarj sorunu 1 yıl, 7 ay önce #6

anlattıklarınıza bakılırsa sorun anakarta yansımış görünüyor. bunu da çalıştığına/sağlamlığına emin olduğunuz başka bi adaptör takıp durumda bi değişme olup olmadıgına bakarak anlayabilirsiniz..

saygılar
  • faruk
  • Administrator
  • Gönderiler: 132
  • Uzmanlık: 9
Eğer imkanınız varsa laptoplarla ilgili sorunlarınızda video çekimi yapın ve açacağınız başlıklarda yayınlayın. Böylece sorunun daha iyi anlaşılacağına ve daha mantıklı yorumlar yapılacağına emin olabilirsiniz..

Örnek: www.laptopuzmani.com/forum/12-hp-compaq-...io-c500-power-isklar
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye