Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

Hp Ekran Sorunu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi

BAŞLIK: Hp Ekran Sorunu

Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #1

Merhaba Herkese. Sanirim Herkes bu Notebook ekran sorunundan dolayi cok zorlaniyodur. Simdi size bi soru sormak istiyorum

Bi Hp Laptop var.
Pc yi ilk actigimda hp amblemi ve f2 f8 gibi boot etme secenekleri yazisi geldi. sorunsuz bi sekilde acildi ekran.
Ardindan i$letim sistemimi bulamadi. Operating System not found hatasi. dedim windows cökmüs. icine bi boot cd si koydum ve boot etmesi icin pc yi kapatip actim.
Bir daha ekrana görüntü gelmedi.Bu durumdan muzdaribim.
Ekran öyle kapkaranlik degil. Normal Florasan I$IGI yaniyor ama ilk ba$taki cikan biosa girme boot etme yazilari ve hp amblemide bir daha gelmedi. Kisacasi ekran karanlik diil
ama en kücük harf bile cikmiyor ekranda ama florasan I$IGI var.bir müddet bekledikten sonra klavye tu$larina falan bastigimda normal klavye sesleri geliyo. ard arda tu$lara basildiginda cikan sesler yani.
Sorun ne olabilir? birisi bana bi akil versin yardim etsin lütfen.

Tskler Simdiden Her Harf icin.
  • SouL
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 7
  • Uzmanlık: 0
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: rumeysaker

Cvp:Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #2

Merhaba;

Anlattıklarınıza bakılırsa laptopınızın lcd ekrana görüntü taşıyan parçalarında bir problem olabilir. Öncelikle laptop'ı harici bi monitore bağlayıp bir de öyle çalıştırmayı deneyin. Eğer görüntü geliyorsa laptopın ekrana görüntü taşıyan parçalarında bir problem var demektir. Floresan da yanıyor diyorsanız ilk olarak şüphelenmeniz gereken parça LCD Ekran Data kablosu olmalı. Konu hakkında daha detaylı bilgileri aşağıdaki urllerde bulabilirsiniz.

www.laptopuzmani.com/lcd-ekran-data-kablosu

www.laptopuzmani.com/laptop-ekran-kararmasi-ariza-tespit

Kolay gelsin.
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
Son Düzenleme: 3 ay, 4 hafta önce Düzenleyen tRx.

Cvp:Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #3

tRx yazan:
Merhaba;

Anlattıklarınıza bakılırsa laptopınızın lcd ekrana görüntü taşıyan parçalarında bir problem olabilir. Öncelikle laptop'ı harici bi monitore bağlayıp bir de öyle çalıştırmayı deneyin. Eğer görüntü geliyorsa laptopın ekrana görüntü taşıyan parçalarında bir problem var demektir. Floresan da yanıyor diyorsanız ilk olarak şüphelenmeniz gereken parça LCD Ekran Data kablosu olmalı. Konu hakkında daha detaylı bilgileri aşağıdaki urllerde bulabilirsiniz.

www.laptopuzmani.com/lcd-ekran-data-kablosu

www.laptopuzmani.com/laptop-ekran-kararmasi-ariza-tespit

Kolay gelsin.

Merhaba Yetkili Arkadas cok Tskler mesajin icin. Dedigin gibi denedim harici bi monitöre bagladim ama ondada görüntü gelmedi. $imdi tek bir ihtimal var oda görüntü data kablosumu? invertör kart sorunu yasiyor olabilirmiyim? Kafanizi agritiyorsam kusuruma bakmayin
Tskler simdiden
  • SouL
  • Yeni Üye
Son Düzenleme: 3 ay, 4 hafta önce Düzenleyen tRx.

Cvp:Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #4

Fonksiyon tuslari ile görüntüyü harici monitore aktardığınıza eminsiniz değil mi ? Eğer eminseniz harici monitore de goruntu gelmiyor demektir ve bunun anlamida ekran kartında bir problem olabilir.
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56

Cvp:Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #5

Tekrar merhaba sayin yönetici. fonksiyon tu$u ile yani Fn+f5 tu$unu denedim evet ama ne zaman denedim konusuna gelince pc yi actigimda denedim. windows penceresindemi deneniyor görüntü bilmiyorum zaten windows penceresinide göremiyorum.
laptopun markasi hp pavilion dv9000. Ekranin sag üst tarafinda bu marka yaziyo heralde dogrudur.
Bide dikkat ettim pc acilir acilmaz hdd I$IGI 1 kere yaniyor ve bir daha yanmiyor. 250 gb 2 tane harddisk var. ikisinide denedim ama degi$en bi$ey yok.
  • SouL
  • Yeni Üye

Cvp:Hp Ekran Sorunu 1 yıl, 7 ay önce #6

denediğiniz harddisklerin sağlam olduğuna eminseniz eğer anakart arızası gibi görünüyor.
  • faruk
  • Administrator
  • Gönderiler: 132
  • Uzmanlık: 9
Eğer imkanınız varsa laptoplarla ilgili sorunlarınızda video çekimi yapın ve açacağınız başlıklarda yayınlayın. Böylece sorunun daha iyi anlaşılacağına ve daha mantıklı yorumlar yapılacağına emin olabilirsiniz..

Örnek: www.laptopuzmani.com/forum/12-hp-compaq-...io-c500-power-isklar
Sayfa oluşturulma süresi: 8.36 saniye