Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

PACKERD BELL MX67-028
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: PACKERD BELL MX67-028

PACKERD BELL MX67-028 1 yıl, 10 ay önce #1

laptopımın garantisi dolduktan 1 hafta sonra ekran kararması oldu ve bu güne kadar 4 kez tekrarladı. servislerde toplam 500 tl gibi fazla da bi para ödedim ama daha servisten 1 ay olmadan yine yeniledi aynı sorunu:( sorunuma gelince laptopımn ekranı aniden kararıyor ve bi daha hiçbişekilde görüntü gelmiyor. cihaz normal olarak açılmakta ve siyah ekrana hafif bi parlaklık gelmekte fakat görüntü yok. ilk 2 kez istanbuldaki servisine götürdüğümde ana kart işlem gördü diye bi tabir kullandılar ve 3. de ise ankarada bi serviste ekran kartı üzerindeki chipin yandığı ve değiştirildiğini söylediler. sorunun çok fazla ısınmadan kaynaklanabileceğini söylediler(aslında öyle laptopı öyle fazla zorlayan biri değilim) bunun üzerine fanped aldım ama sorunu yaşadığımda laptopımı açalı 3 dakika olmuştu. dediğim gibi daha 1 ay olmadan sorun yineledi. bu sorun hakkında yardımcı olursanız sevinirim çünkü servislerden de hiç memnun kalmadım..
  • KÖYSÜREN
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
  • Uzmanlık: 0

Cvp:PACKERD BELL MX67-028 1 yıl, 9 ay önce #2

Merhaba...

Sorununuzu anlattıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla ekran görüntüsünde bir problem yaşıyorsunuz. Bunun ekran kartı veya anakartdan kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlamının en basit ve en kesin sorunu tespit etme yöntemi laptopunuzu bir vga ile harici bir ekrana bağlamak eğer harici ekranda da sorun devam ediyorsa teknik servisinde belirttiği gibi anakart veya ekran kartında bir arıza var demektir. Eğer harici monitor de görüntüyü sorunsuz alıyorsanız sorun büyük ihtimal ekran paneli bileşenlerinden kaynaklanıyor demektir. Bununla ilgili ;

www.laptopuzmani.com/laptop-ekraninda-goruntu-nasil-olusur

yukarıdaki adresten ekran panelindeki bileşenlerin görüntüyü nasıl oluşturduğunu inceleyebilirsiniz. Ayrıca sorununuzu anlamaya yardım edebilecek ekran panelindeki bileşenler ve çıkardıkları problemleri öğrenmek için bir kac yazıyıda aşağıdaki urllerden bulabilirsiniz...

www.laptopuzmani.com/laptop-ekran-kararmasi-ariza-tespit

www.laptopuzmani.com/laptop-ekran-karti

www.laptopuzmani.com/laptop-lcd-inverter-kart

www.laptopuzmani.com/laptop-ekran-floresani-lambasi

Kolay gelsin...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
Son Düzenleme: 3 ay, 4 hafta önce Düzenleyen tRx.

Cvp: PACKERD BELL MX67-028 11 ay, 2 hafta önce #3

merhaba bende de aynı sorun var ikinci el lettop aldım packerd bell mx67 sabahları actıgımda 1 saat sorunsuz calısıyıor ondan onra makına acılıyor ama ekrana goruntu gelmıyor harıcı bır monitörle taktıgım zaman goruntu alabılıyorum yetkılı servısı aradım anakarttadır dedıler anakartta olsa makına acmaz dıeger monitörden goruntu alamam ne yapmam gerekıyo bılgıısı olan varmı ?? ekran kartı cıpinden mi yardımci olun lutfen
  • playboymanken
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
  • Uzmanlık: 0

• Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.85 saniye