Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu

Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu 1 yıl, 10 ay önce #1

Toshiba Satellite L505-110 kullanıcısıyım dahili web camı çok kötü harici bir web cam aldım fakat onu kullanamıyorum. Sürücüsünü yükledim sistem hala dahili web camı görmekde aygıt yöneticisinde de takılı olan aygıt da unknown device olarak gözükmekte. Windows 7 kullanıcısı olarak dahili web camı nasıl iptal edip harici web camı kullanabilirim?? Yardımcı olursanız sevinirim...
  • kingtempest
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 2
  • Uzmanlık: 0

Cvp:Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu 1 yıl, 10 ay önce #2

Merhaba;

Açıkcası Windows 7 ve live messenger da web camera sorunları çıkmıyor değil. Sorularınıza cevap olarak; Öncelikle Başlat > Denetim Masası > Aygıt Yöneticisi konsoluna gelin. Burada ilk olarak iptal etmek istediğiniz laptopun webcamini seçin ve sağ tıklatıp "Devre Dışı Bırak" deyin. Daha sonra kurulumu gerçekleştirmek istediğiniz harici webcam olan ve aygıt yöneticisinden unknown device olarak gözüken webcam'a sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir..."e tıklatın. Gelen pencerede "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçeneğine tıklatın. Daha sonra gelen pencerede "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver" seçeneğine tıklatın ve gelen pencerede "Disketi var" seçeneğine tıklatıp Webcam'in driverinin bulunduğu dizini CD-romdan tanıtıyorsanız cd-romun içindeki drivers klasörünün içindeki .inf veya .sys dosyasını seçip, internetten indirdiyseniz driver klasörünün içindeki .inf veya .sys dosyasını seçip tanıtın. Bu şekilde .inf veya .sys dosyasını tanıtarak elle gerçek ve doğru driverı tanıtabilirsiniz. Windows 7 driverları kendi otomatik kurduğu için webcamlerde sorun çıkartabiliyor. Bu yöntem ile elle doğru sürücüyü tanıtarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kolay Gelsin...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
Son Düzenleme: 1 yıl, 10 ay önce Düzenleyen tRx.

Cvp:Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu 1 yıl, 10 ay önce #3

Aslında sorun driver da olmadığının farkına vardım. Sorun benim işletim sistemimin windows 7 home premium 64 bit olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü 1 2 yazılımda da bu hatayı verdi. İnternette biraz araştırdım microsoft 32 bitte çalışan yazılımları windows 7 de çalıştırmak için Xp mode diye bir yazılım çıkarmış ama o da çözüm olmadı çünkü windows 7 nin professional , enterprise , ultimate kullanıcıları için geçerli bir yama. Yani home premium kullanıcıları bu yamayı kullanamıyolar Laptopu yeni aldım ve yazılım değiştirmek istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Yani sorun da webcamlikten de çıktı biraz kusura bakmayın
  • kingtempest
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 2
  • Uzmanlık: 0

Cvp:Toshiba L505-110 Web Cam Sorunu 1 yıl, 10 ay önce #4

Sorununuzu anlıyorum.

Bi önceki mesajımda verdiğim yönergeleri harfiyen "Disketi var" adımına kadar uygulayın. "Disketi var" a tıkladığınızda cdromda drivers klasörünün içinde veya direk ana dizinde "x64" adlı bir klasörün olması lazım bu klasörün içindeki .inf veya .sys dosyasını seçerseniz driver cd'nizde bulunanan 64 bit yazılımını tanıtmış olacaksınız.
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
Son Düzenleme: 1 yıl, 10 ay önce Düzenleyen tRx.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye