Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

pdepo.com dan notebook alıcam tavsiye !
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: pdepo.com dan notebook alıcam tavsiye !

pdepo.com dan notebook alıcam tavsiye ! 1 yıl, 11 ay önce #1

ikisi arasında seçim yapmam gerekiyoo ?

ASUS K61IC210DV T4300 3G 320G 2.10GHZ 16 W7BSC GT220
www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBASUAN-31071

PACKARD BELL TJ65 DT-016TK C2D 2.2 Ghz T6600 3GB 250GB DOS
www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=PBELLTJ65DT016
  • hariciadam
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
  • Uzmanlık: 0

Cvp:pdepo.com dan notebook alıcam tavsiye ! 1 yıl, 11 ay önce #2

Merhaba

ilk önce teknik özelliklerini basitleştirerek karşılaştırma yapalım :

İşlemci :

Asus Intel Dual Core T4300
Packard Bell Core 2 Duo T6600

Hemen hemen aynı kapasitede denebilir. İkisi de çift çekirdek teknolojisine sahip fakat packard bell çok az farkla biraz daha önde denebilir.

Ram:

Her iki laptopta ayni kapasitede ram oranına sahip. 3 GB

Depolama - Harddisk :

Asus 320 GB
Packard Bell 250 GB

Asus daha fazla bir hdd kapasitesine sahip bu yüzden depolama konusunda asus bir adım önde diyebiliriz.

Ekran Kartı :

Asus GeForce GT 220M 1024 MB
Packard Bell Nvidia GeForce GT240M 1GB

İkiside aynı özellikte olduğu için aynı performans verimi alacaksınız. Bu yüzden ekran kartı konusunda her iki laptop eşit diyebiliriz.

Ekran :

Asus 16" / 1366x768 HD Color-Shine (Glare-type)
Packarde Bell 15.6'' / LED HD

Ekran boyutları konusunda asus daha geniş bir ekran boyutuna sahip eğer sizin için bu özellik olumlu bir yöndeyse asus daha geniş ekrana sahip diyebiliriz.

İşletim Sistemi :

Asus Microsoft Windows 7
Packard Bell Freedos

İşletim Sistemi konusunda asus windows7 ile bir adım önde diyebiliriz. Bildiğiniz gibi işletim sisteminin windows olması sizin için çok önemli bir özellik olabilir zira şuan windows ülkemizde en çok tercih edilen ve kullanılan işletim sistemi.

Diğer Özellikler - USB portları, Kamera, Kart Okuyucu vs. :

Her iki laptopta da aynı özelliklere sahip donanımlar var denebilir. USB port sayıları aynı 4 port. Kameraları var. Sadece packard bell kart okuyucu 5'' li MMC, SD, xD-Picture, MS ve MS Pro belirtmişler. Eğer kart okuyucuları sık sık kullanıyorsanız bu sizin için önemli bir özellik olabilir.

Görüş :

Her iki laptopta hemen hemen aynı özelliklere sahip. Fiyat bakımından da asus bi 100 lira gibi önde. Sanırım o da işletim sisteminden kaynaklanıyor Windows7 olduğu için. Ben sizin yerinizde olsam eğer bu iki laptop arasında kalsam Asus'u tercih ederdim. Niye diye soracak olursanız; Asus artık laptopta bir marka haline gelmiş bir konumda. Ayrıca dünya çapında yapılan araştırmalar en sağlam laptop markası olarak Asus'u gösteriyor ve çevremde ki asus kullanıcıları laptoplarından oldukça memnunlar (Marka olarak). Bu yüzden benim görüşüm ASUS K61IC210DV tercih etmeniz yönünde...

Kolay Gelsin...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.56 saniye