Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre:
Beni hatırla

Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z

Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 5 ay önce #1

selamlar. yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum. internetten biraz baktım ve toshibanın L675-10Z modeli hoşuma gitti.

ama vatan computerın sitesinden bakınca A660-141 modelinin daha pahalı olduğunu gördüm. aradaki fark az buz da değil 700 lira.

özelliklerine baktığımızda ikisinin de ağır bastığı yerler var fakat benim bluray gibi bir isteğim olmadığından L675-10Z daha ağır basıyor. kaldı ki işlemci, hard disk ve ekran boyutu olarak A660-141 den daha da üstün.

ancak A660-141 de harman kardon hoparlör vs. lüks diyebileceğimiz özellikler var. bu da benim kafama acaba malzeme olarak ne kadar kalite farkı vardır sorusunu getirdi. acaba L675-10Z'nin fazla ısınma, kısa pil ömrü vs. gibi bilinen sorunları mı var?

görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Son Düzenleme: 1 yıl, 5 ay önce Düzenleyen tRx.

Cvp:Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 5 ay önce #2

Merhaba....

Şuan karşılaştırmak istediğiniz laptoplarda ısınma problemi, pil ömrü vs. gibi kronik arızalar var mı bilmiyorum ama bence markası toshiba ise bu tür sıkıntıları pek yaşamassınız diye düşünüyorum. Yaşasanızda toshiba'nın dünya çapında servisleri ile bu sorunlara pek fazla takılmayacağınız kanısındayım. Çünkü toshiba, asus, sony bunlar son kullanıcıya kaliteli laptoplar üretebilen firmalardır. Olayın bir de şu yönü var siz zaten o kadar parayı bu tür problemler yaşamamak için veriyorsunuz. Yoksa bu laptoplara vericeğiniz fiyatın neredeyse yarısına hemen hemen aynı performanslı bir notebooku rahatlıkla bulabilirsiniz. Ama ileride şüphe duyduğunuz sorunları yaşamanız da yüksek bir ihtimaldir.

Teknik yönden incelemeye gelince;
Toshiba L675-10Z performans açısından A660-141'den burun farkıyla önde diyebiliriz. Burun farkı diyorum çünkü aralarındaki özellikler neredeyse aynı. Fakat Toshiba L675-10Z işlemci hızı, hdd kapasitesi, ekran boyutu (tabii sizin için olumlu özellik ise) açısından Toshiba A660-141'den bir adım önde denebilir. Alacağınız bilgisayarda grafiksel performans bekliyormusunuz bilmiyorum ama her ikisininde grafik işlemcileri farklı markalarına sahip. Biri ATI diğeri NVIDIA. Her ikisinin de özellikleri aynı fakat marka farkı var. Zaten her iki marka da grafik işlemci konusunda sağlamdır diyebiliriz.

Kafanıza takılan malzeme konusuna da gelince;

Ben zannetmiyorum ki malzeme açısından bir kalite farkı olsun. Bence fiyatı oynatan tek şey L675-10Z'nin A660-141'den sadece burun farkı ile önde olmasını sağlayan donanımların biraz daha yüksek performanslı olması...

Umarım sorularınıza yanıt bulabilmişizdir...

Yeni alacağınız laptop'ın hayırlı olması dilekleriyle...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56

Cvp:Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 5 ay önce #3

beni yanlış anlamışsınız pahalı olan laptop özellikleri üstün olan değil. anlam veremediğim nokta burası.daha önce toshiba kullananlardan da ısınma şikayetleri duyduğumdan acaba böyle bilinen bir sorun mu var diyorum. az buz bir fark ta değil 700 lira

Cvp:Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 5 ay önce #4

Hmm.. fiyatlari yanlis okumusum. Evet gercekten bir anormallik var neden kaynaklandığını da bence en iyi vatan bilgisayar'daki ürün yöneticileri bilir. www.vatanbilgisayar.com/iletisim.aspx buradan dilerseniz telefon ile iletişime geçip sorunuzu cevaplandırabilirsiniz. Hatta ve hatta bize de konu hakkında dönüş yaparsanız süper olur ki bu tür soru işaretleri olan arkadaşlara iyi bir kaynak olur...
  • tRx
  • Administrator
  • Gönderiler: 773
  • Uzmanlık: 56

Cvp:Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 5 ay önce #5

konuyla alakalı bir abim 17" laptopların taşınması vs. daha zor olduğu için tercih edilmediğini, bu yüzden ucuz olabileceğini söyledi. salı günü yerinde görmeye gidiyorum. eğer ki birşey öğrenirsem buraya da yazarım

Cvp: Toshiba Laptop Karsilastirma - L675-10Z 1 yıl, 2 ay önce #6

ben brz geç bi araştırma yaptım herhalde. bu makinayı bilmiyordum. ama vatan computer A660-141in fiyatı bi günde 300 lira arttı bende bimeksden A660-141 aldım. fena makine değil ilk alışımda açılma da problem çıktı hemen başka bi makine verdiler. Ancak ekran kartı L675 inki daha mı iyi diye çok merak ediyorum. diğer farklar çok da önemli değil. fiyatın neden böle değişken olduğunu da aslında çok merak ediyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. hala değiştirme imkanım var.
  • said1
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 1
  • Uzmanlık: 0
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.88 saniye